22 groot haasdal 22 Schimmert

KÓM MER ACHTERÓM

Bier, wijn en wiskie

Bier, wijn en whisky, drink het met mate. Maar als je dan een glaasje drinkt, geniet er dan ook van! Dat gaat zeker lukken met de bijzondere smaken die onder deze poort worden gepresenteerd.

Brouwerij de Walnoot

Maakt op kleine schaal en met natuurlijke grondstoffen verschillende speciaalbieren. Het is allemaal handwerk en pure kwaliteit. De brouwerij uit Aalbeek heeft voor het 175 jarig jubileum van Fanfare Sint Caecilia een speciaal-bier gebrouwen: Kónzaerke.

Wiskiestokerij Gerlachus

Proef de uniek smaak van deze stokerij. Ze hebben veel ontwikkeld, geproefd, verbouwd, aangepast en hard gewerkt om het karakter te krijgen zoals ze het graag wilden: zacht, smaakvol en met een stoere tint. Zodra het op zijn smaakvolst is, steekt Gerlachus de wiskie in een mooie fles die recht doet aan zijn inhoud. Want zoiets lekkers mag best gezien worden.

wiskie gelachus paorte fiees schimmert

De Wijnmaker

Het maken van wijn is een eeuwenoude traditie. Je kunt er allerlei soorten fruit voor gebruiken. Heb je een overvloedige oogst uit eigen tuin? Misschien moet je dan eens proberen om een eigen wijntje te fabriceren. Van vrucht tot glaasje wijn, het is niet eens zo ingewikkeld. De Wijnmaker is de grootste leverancier voor producten voor het maken van wijn en bier. Zij vertellen hoe je aan de slag kunt gaan.

wijnmaker biermaker hazeler paorte schimmert groot haasdal

Bijzondere wijnen

Wijn van Cairanne importeert bijzondere wijnen van kwalitatief hoogwaardig niveau uit voornamelijk Frankrijk, Italië, Spanje en Zuid Afrika. De producenten waarmee wordt samengewerkt zijn veelal familiebedrijven met een lange traditie die hun wijnen met ziel en zaligheid maken en waar de controle vanaf de druif tot aan de wijn in de fles volledig in eigen handen is.

Onder deze poort wordt gepraat over, kleur, geur, smaak en afdronk. Misschien proef je hier je nieuwe favoriete wijn.

wijnproeven in Haasdal Schimmert Cairanne

Proeven en drinken van alcoholische drank alleen voor personen ouder dan 18 jaar.