Groot Haasdal 7 Schimmert

KÓM MER ACHTERÓM

Streekproducten, walnoten en gewasbescherming

Streekproducten van de familie Huijnen

Kaas is lekker, maar boerenkaas van Zuivelboerderij Mergelland is verrukkelijk. Datzelfde geldt voor grasboter, boerenkarnemelk, rijstepap, ijs en alle andere eerlijke en traditionele streekproducten van eigen bodem. Gezaaid, gevoed, geoogst en verwerkt in Zuid-Limburg en dat proef je. Wil je ook eens proberen? Familie Huijnen vertelt u graag waar ze met zoveel liefde aan werken.

De wondere wereld van de walnoot

Vloeibaar goud wordt het wel genoemd: walnotenolie. Het is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Wist je dat je van walnoten ook azijn, thee, pasta, likeur en meel kunt maken? Voor de thee gebruik je niet de noot maar tussen schotjes die in de schaal zitten. Wil je ook eens proeven van al die walnotenproducten? Dan “kóm met achteróm”.

walnoot info op haasdaler poorten feest

Gewasbescherming

Bestrijdingsmiddelen zijn stoffen die gewassen beschermen tegen ziekten, plagen en onkruid. Om te voorkomen dat iemand te veel binnen krijgt, is er voor ieder bestrijdingsmiddel in de wet een maximale hoeveelheid vastgesteld die nog op groente en fruit mag zitten. Zodat jij op een verantwoorde manier zo’n overheerlijke gezonde appel kunt eten. Alles over veilige en verantwoorde gewasbescherming komt u te weten bij Steins onder deze poort.

boerderij producten poorten feest groot Haasdal Schimmert